Terapia florala Bach

Imbolnavirile de care suferim sunt o consecinta a tulburarilor psiho-emotionale datorate unor evenimente traumatice prin care am trecut, care ne-au marcat.

Alteori este vorba de personalitati dificile care trebuie transformate pentru a evolua spiritual si pentru a putea scapa de niste boli pentru care suntem predestinati.
Dr. Bach spunea : “ Suferinta este rezultatul gandirii si actiunii gresite si dispare atunci cand actiunea si gandirea sunt puse in ordine. Cand lectia durerii, a suferintei si a tulburarilor este invatata, nu mai exista nici un sens pentru prezenta lor si ele dispar automat”.
Deci esecul de a invata ceva este cel care determina suferinta. Suferinta apare si din rezistenta la schimbare, din lupta de a mentine o situatie impotriva tuturor evidentelor vietii.
Autorul remediilor florale “ Dr. Bach” a perfectionat un sistem terapeutic format din 38 de esente. El a constatat ca starea sufleteasca si motivatia pot avea un efect direct si regenerator asupra sanatatii fizice. De aceea, in procesul de prevenire si vindecare, accentul se pune pe suflet, minte si emotii, de unde incepe prima unda aducatoare de imbolnavire.

Remediile florale trateaza: frica, nesiguranta, neincrederea in propriile puteri, lipsa de directie in viata, preocuparea insuficienta pentru prezent, singuratatea, mandria, aroganta, nerabdarea, nevoia acuta de societate si comunicare, lipsa vointei, ura, gelozia, suspiciunea, lipsa increderii, vinovatia, autocompatimirea, posesivitatea, egoismul, intoleranta si inflexibilitatea.
Terapia cu remediile florale Bach se face curent in Clinica Medicala Aura-Vita, pentru pacienti, in urma unei consultatii medicale.