Homeopatie pediatrica

Homeopatia este o metoda de tratament 100% naturala, fara efecte adverse, lucru care o face extrem de potrivita pentru copii, care sunt foarte receptivi la aceste remedii, rezultatele fiind de-a dreptul miraculoase.

In medicina alopata medicamentele sunt obtinute in laborator, din substante chimice si prea putine componente naturale. In momentul in care corpul uman incearca sa dizolve si sa asimileze aceste substante, o face doar partial, pentru ca anumite componente nu pot fi descompuse si asimilate in intregime. Aceste componente se transforma in adevarate toxine, generand la randul lor alte afectiuni. Tocmai de aceea este greu sa renuntam la administrarea de medicamente odata inceputa, pentru ca de fapt ne slabeste organismul si sistemul imunitar, generand alte si alte afectiuni, din ce in ce mai multe, mai frecvente si mai grave.

In cazul copiilor efectele sunt mult mai grave, mai ales ca sistemul lor imunitar este firav, partial dezvoltat. Se stie ca administrarea frecventa de antibiotice slabeste sistemul imunitar, dar mai putini stiu faptul ca administrarea antibioticelor are ca efect distrugerea florei intestinale, care la copii poate degenera in diarei acute sau cronice, cu tot ce implica acestea: deshidratare, neasimilarea substantelor nutritive necesare dezvoltarii normale a organismului si organelor, intolerante la anumite alimente, varsaturi, enterocolite – care sunt de fapt precursoarele gastritelor, etc.

Homeopatia este metoda de tratament cea mai potrivita pentru copii, pentru ca trateaza cu substante 100% naturale, care sunt descompuse si asimilate in intregime de organism, fara reziduuri toxice, fara efecte adverse, fara gust neplacut sau dureri, pentru ca in homeopatia pediatrica se folosesc granule sau picaturi care se pot dizolva in apa sau lapte si administra cu ajutorul biberonului, fara ca macar micutul sa simta vreun gust diferit decat de obicei, ceea ce asigura ingurgitarea intregii doze administrate, dar sunt si remedii homeopate care se pot administra mamei si care ajung la micut odata cu laptele matern, tratand in acelasi timp ambele sisteme imunitare: si al mamei, si al bebelusului.

Cu remedii homeopate se pot trata femeile gravide, fara nici un risc fetal, bebelusii incepand cu varsta de o zi, femeile care alapteaza si toate categoriile de pacienti, pentru ca nu implica absolut nici un risc.

Cu homeopatie putem vindeca rapid afectiuni de tipul febrei, diareei, varsaturilor, dar si bronsite, astm, viroze si alte afectiuni mult mai grave intalnite la copii, dar si la adulti.
Pentru a afla mai multe informatii despre homeopatia pediatrica urmariti emisiunea de mai jos.