Ecografie 3D – 4D

Cabinetul de Ecografie beneficiaza de un aparat ultramodern de Ecografie 3D-4D, marca Esaote, dotat cu toate sondele necesare investigatiei ultrasonografice cardiologice, morfologice, abdominale, vasculare (Doppler color), ginecologice – endovaginale.

Acest Ecograf este unul din ultima generatie de aparate 3D-4D, ce permite vizualizarea de imagini in miscare color, de inalta calitate si fidelitate grafica. Toate categoriile de scanari ecografice de inalta calitate pot fi efectuate in cadrul Cabinetului de Ecografie, inclusiv moderna scanare morfologica fetala, unde mamele insarcinate pot vizualiza color fatul, in diferitele stadii de dezvoltare, cu posibilitatea inscriptionarii pe DVD a filmului cu inregistrarea acestui moment important.

Ce este ecografia? Inseamna a vedea cu sunet…A vedea ceea ce se simte la palpare, a vedea ceea ce se percepe la auscultatie, a vedea ceea ce gandul incepe sa desluseasca inca din etapa diagnosticului pur clinic. Cu aceste calitati proprii (acuratete, viteza, accesibilitate si eficienta) ecografia concureaza celelalte metode imagistice moderne. Ecografia (numita si ultrasonografie) a progresat intr-un ritm debordant, nu numai prin ameliorarea continua  a aparaturii utilizate,dar mai ales prin adaugarea unor noi posibilitati tehnice de tipul ecografiei Doppler-color, power-color si ecografia tridimensionala.

Ce investigam prin ecografie?

  • Afectiuni ale organelor abdominale: ficat, colecist si caile biliare, pancreas, splina, rinichi, spatiu peritoneal si retroperneal
  • Afectiuni ale organelor pelvine: vezica urinara, uter si ovare sau prostata.
  • Examinare ecografica genitala si obstreticala cu sonda convexa si/sau sonda endovaginala pentru organele genitale interne feminine.
  • Morfologie fetala pentru data probabila a nasterii (Se recomanda intre 18-24 saptamani)
  • Aprecierea dezvoltarii normale/anormale a fatului, depistarea malformatiilor fetale, diagnostic de sarcina multipla, data uni cardiologice pentru urmarirea bolilor cardiovasculare.

Toate investigatiile prin ecografie au acces la Doppler-color tridimensional in timp real.