Aromaterapia, redescoperita

Poate cei mai multi dintre noi nici nu ne-am gandit vreodata ca medicamentele, generic spus, pot avea ca si cale de intrare in organismul uman si caile respiratorii sau pielea. Partea foarte interesanta este ca aceste cai sunt mult mai directe si mai eficiente.

Un amanunt stiut este faptul ca aromaterapia este reprezentata de uleiuri volatile sau esentiale, asa cum mai sunt cunoscute, extrase in anumite conditii din plante pure.

Uleiurile esentiale sunt cunoscute si folosite cu 3000 de ani i.Ch. Putem spune ca sunt primele “medicamente” folosite de catre om.

Insasi Biblia recunoaste folosirea aromaterapiei atat in ritualurile religioase cat si in combaterea bolilor. In actul vindecarii Iisus Christos a folosit anumite uleiuri obtinute din plante prin distilare, uleiuri denumite si recunoscute ca fiind cele 12 uleiuri biblice.

In epoca moderna, asupra aromaterapiei s-au aplecat medici renumiti ca francezul Jean Valnet, care a folosit uleiul de levantica pentru vindecarea arsurilor. Constatarea a fost uimitoare: timpul de vindecare fiind mult mai mic.

Chimic vorbind, uleiurile esentiale sunt foarte complexe, iar combinarea lor, dupa anumite retete, le mareste valoarea terapeutica. Ele sunt foarte concentrate obtinandu-se din cantitati mari de plante. De exemplu un litru de ulei de trandafir se obtine din 4000 kg de petale.

Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie si sangele uman prezinta caracteristici comune, ele combat infectiile, contin combinatii asemanatoare de hormoni, stimuleaza procesul de regenerare.

Asa cum organismul uman accepta sangele, la fel accepta uleiurile esentiale, acestea fiind compatibile cu proteina umana.

Cercetarea a demonstrat ca uleiurile esentiale folosite in aromaterapie distrug bacteriile si virusii, avand proprietati antiseptice. S-a constatat ca uleiurile patrund prin inspiratie in toate organele corpului uman, pana la nivel de celula, marind absorbtia de oxigen.

Nu ne vom referi la o categorie anume de boli vindecabile cu ajutorul aromaterapiei pentru simplul fapt ca am descrimina pe celelalte. Aromaterapia vindeca un mare numar de boli, unele pentru care nu s-au gasit alternative obtinute prin sinteza chimica. Si ce este mai relevant decat faptul ca folosesti ceva frumos mirositor, netoxic si boala dispare ?!!

Este foarte mult de spus dar este simplu atunci cand te doare capul si durerea trece mirosind aromaterapie sau nici un medicament de sinteza nu te scapa de atacul de panica si o simpla aplicare a combinatiei de uleiuri esentiale la incheietura mainii sau pe tample iti reda dorinta de viata si puterea de a lupta, sau poate eliminarea unor calculi renali sau biliari care de obicei se face chirurgical.