Rostul bolii – intre Stiinta si Religie

O emisiune in care doamna doctor Florinela Balan ne ajuta sa privim boala din mai multe unghiuri, din mai multe puncte de vedere, atat din punct de vedere stiintific, cat si din punct de vedere religios si mai ales din punct de vedere holistic.

Oricat de putin ne place, boala are mai multe conotatii, dar este in primul rand un semnal de alarma si un strigat de ajutor, de multe ori al sufletului, ea aparand atunci cand ne indreptam pe o cale gresita, cand ne indepartam de scopul nostru initial, de menirea pe care o avem, de rostul cu care am venit in aceasta lume.

Din pacate, omul priveste boala ca pe o pedeapsa, uneori divina, dar pierde mesajul ei ascuns, avertizarea pe care sufletul ne-o trimite, cum ca il silim sa se indeparteze de lectia pe care o are de invatat, de rolul pe care il are aici si acum.

Conform filosofului francez Pascal, daca viata este un tip de scoala, atunci tablourile maladive fac parte din planul de invatamant.

Fiecare om a fost bolnav macar o data in viata, mai grav sau mai putin grav, indiferent de convingerile religioase. Diferenta intre bolile grave si cele acute sau incipiente sta in constientizare, in felul in care individul se analizeaza si isi da seama unde a gresit, dar si in capacitatea fiecaruia de auto-analiza si auto-control.

Sunt atatea intrebari pe care ni le punem sau ar trebui sa ni le punem pentru a fi sanatosi, incat tot ce pot face este sa va invit sa vizionati emisiunea si sa ne scrieti parerea dumneavoastra despre toate acestea, dar si intrebarile care va framanta si care au neaparata nevoie de raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *