Psoriazis: Alopat – Homeopat

In aceasta emisiune d-na dr. Florinela Balan, medic homeopat la Clinica de Medicina Holistica Aura Vita vine sa ne vorbeasca de o boala cronica (o boala pentru care medicina alopata nu are o solutie in vindecarea ei) intalnita la 2% din populatie: psoriazisul.

Ca boala cronica psoriazisul vine sa ne avertizeze de un esec al medicului interior care ajunge sa auto-agreseze corpul si ca urmare aceasta afectiune este si o boala auto-imuna.

Din perspectiva alopata aceasta boala este o afectiune a pielii, care este cel mai mare organ al corpului – aproape 2 metrii patrati, care are rol de bariera de protectie intre corp si mediu, ca un fel de haina, cu un PH usor acid.

Din perspectiva holistica trebuie sa analizam ce anume inseamna pielea ca organ, fiind organul prin care simtim mediul inconjurator, reprezentand imaginea noastra in ochii celorlalti.

Tot din perspectiva holistica, psoriazisul ne arata ca persoana in cauza este o persoana sensibila, care raspunde la agresiunea exterioara cu un exces de protectie, aratandu-ne o persoana caruia ii este frica sa nu fie ranit.

Ca urmare, din perspectiva holistica, medicul abordeaza nu pielea in primul rand, ci sufletul si rana acestuia, pentru a obtine, cel putin, ameliorarea.

O emisiune interesanta pe care va invitam sa o vizionati si, de ce nu, sa o comentati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *