„Precum in cer asa si pe pamant”

In aceasta emisiune doamna dr. homeopat Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Aura Vita, abordeaza un citat foarte interesant din rugaciunea „Tatal nostru” – „Precum in cer asa si pe paman”!

O incursiune facuta in lumea matematicii si a artei care ne dezvaluie ca totul in Univers, toata Creatia ne vorbeste in limbaj matematic.

De exemplu, cochiliile melcilor se dezvolta in spirala dupa sirul lui Fibonacci dar si galaxiile spiralate au bratele respectand acelasi si dar la alte proportii.

Felul in care cresc ramnurelele in copaci dar si frunzele in jurul ramurelelor respecta aceeasi formula enuntata de Finbonacci.

„Numarul de aur” care in matematica se noteaza cu PI descrie foarte proportiile corpului uman dar si omul, in dorinta lui spre perfectiune a creat constructii care erau placute la vedere folosindu-se de aceleasi proportii, chiar inainte ca omul sa constientizeze ca proportiile respective reprezinta intreaga creatie.

Mai mult, ultimele descoperiri din matematica – Fractalii – sunt in stare sa descrie matematic atat cursul apelor cat si muntii sau falezele.

O emisiune interesanta pe care va invitam sa o urmariti si, de ce nu, sa o comentati, o emisiune in care vom vedea limbajul matematic, armonia, in toata creatia, indiferent ca vorbim la nivel micro sau la nivel macro.

2 thoughts in “„Precum in cer asa si pe pamant”

  1. “Numarul de aur” care in matematica se noteaza cu PI

    Daca imi permiteti va rog sa refaceti aceasta propozitie.
    numarul de aur nu este notat cu PI .
    Pi este raportul dintre lungimea cercului si diametrul sau si este aproximativ 3,14
    Numarul de aur este 1,618

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *