Liberul arbitru

In aceasta emisiune dr. doctor Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Homeopatica Aura Vita ne vorbeste despre Liberul Arbitru.

Ceea ce este demn de remarcat este faptul ca omul, dintre toate animalele existente, este singurul care are liber arbitru.

Liberul arbitru reprezinta posibilitatea de a alege, de exemplu de a alege ce sa facem intr-o situatie sau in alta, dar in acelasi timp ne face sa suportam si consecintele actiunilor noastre, pentru ca putem alege bine sau rau.

De retinut este ca liberul arbitru ne este dat in cele mai multe cazuri, dar exista si situatii „fara iesire” in care liberul arbitru ne este suprimat cu desavarsire, iar in aceste situatii nu putem avea decat o optiune. Desi la prima vedere lipsa unei posibilitati de a alege ne face sa ne simtim constransi, lipsa liberului arbitru ne este data cu un scop anume, pentru a fi in stare sa ne vedem greselile comise si de a le indrepta.

Liberul arbitru sau lipsa acestuia ne ofera o sansa spre reflectie asupra vietii noastre si asupra lucrurilor bune sau rele din viata noastra, dar si un drum pe care ar trebui sa il urmam.

Si daca, la un moment dat, avem senzatia ca liberul arbitru nu ne ofera nici o alternativa de a alege, ar trebui sa ne gandim daca nu cumva problema pe care o avem nu este decat o falsa problema.

Despre toate acestea dar si despre mult mai multe lucruri legate de liberul arbitru este vorba in emisiunea de mai jos, pe care va invitam sa o vizionati si sa o comentati pe site-ul nostru sau pe canalul nostru youtube.

Un gand in “Liberul arbitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *