Juramantul lui Hipocrate

In aceasta emisiune doamna doctor Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Medicala Aura Vita, ne prezinta Juramantul lui Hipocrate din punct de vedere al medicinei holistice.

Desi la ora actuala Facultatea de Medicina a renuntat la ritualul de depunere a juramantului, medicul de medicina holistica il respecta chiar daca nu l-a depus in cadrul unui ritual, il respecta din convingere, din respect pentru pacient si din dorinta de a vindeca la toate nivelele.

Mai interesant este faptul ca acest juramant este chiar mai vechi decat se stie, pentru ca el exista inca de pe vremea tracilor, din timpul lui Zamolxis, care privea pacientul din punct de vedere holistic, considerand ca nu poate vindeca partea fara a vindeca intregul si ca nu poate vindeca trupul fara a vindeca sufletul.

In scoala Zamolxiana, ca si in medicina holistica de astazi, sursa starii de sanatate era sufletul, iar omul era tratat mult mai complex decat in medicina greaca, fapt pentru care medicii traci aveau rezultate mult mai bune decat cei greci, renumiti si ei la randul lor, si erau considerati mult mai buni decat cei greci, atat conform lui Platon cat si lui Hipocrate.

Mai mult decat atat, medicii traci aveau un cod de legi pe care trebuiau sa-l respecte, asa numitele „legi frumoase”.

Cu alte cuvinte, medicina holistica este foarte veche, cu rezultate foarte bune inca de pe atunci, cu legi clare privind modul de abordare a bolii si pacientului, cu o deontologie clar superiora medicinei alopate, motiv pentru care ea indrazneste sa vindece, natural, ieftin, eficient, pentru ca interesul ei este pacientul, nu vanzarea de medicamente.

Va invitam sa ne trimiteti parerile dumneavoastra, dar si eventualele intrebari, pe site-ul nostru: http://aura-vita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *