Durerea – motivul care ne duce la doctor

In aceasta emisiune doamna dr. Florinela Balan, medic de medicina holistica si homeopata la Clinica Aura Vita ne vorbeste despre durere ca motiv de a merge la doctor.

Din pacate, desi traim in secolul 21, noi suntem inca in situatia de a merge la doctor doar cand este deja prea tarziu, cand boala deja se manifesta in corp si ne semnaleaza acest lucru prin durere.

Trebuie sa intelegem ca durerea este de mai multe feluri, de la durerea in corpul fizic pana la durerea sufleteasca sau psihica.

Aceasta apare atunci cand apar dezechilibre intre minte, suflet si corp, cand iubirea nu se manifesta in noi sau in jurul nostru.

Fiinta omeneasca are nevoie de Iubire pentru a putea functiona.

Durerea, ca semnal de alarma, ne arata ca noi nu avem grija de corpul nostru, ca il muncim foarte mult, ca ne folosim de el de dimineata pana seara pentru a face diverse lucruri, fara sa ii dam posibilitatea sa se relaxeze, sa se resfete.

Corpul fizic este manifestarea sufletului in plan fizic iar pentru a ne duce la bun sfarsit misiunea pe care o avem este necesar sa ne ingrijim atat de suflet cat si de corpul nostru, pentru ca altfel aceasta „masina” minunata se „defecteaza” iar noi avem de suferit.

Cel mai important lucrul pe care trebuie sa il facem este acela de a ne ingriji corpul nostru ca pe cel mai minutat lucru pe care noi il avem.

Nu trebuie insa sa uitam in fiinta noastra cea mai importanta componenta este Sufletul iar cele mai grave afectiuni pleaca de la durerea sufleteasca, de exemplu atacul de panica, care este o manifestare a durerii sufletesti.

Atacul de panica, ca manifestare a durerii sufletesti in corpul fizic se simte ca o gheara pe piept, ca o sfasiere, care te face sa nu mai sti de tine.

Durerea sufleteasca poate duce inclusiv la dereglarea mintii, ceea ce duce, in medicina alopata, la tratamente gresite cu antidepresive – in loc de a vindeca sufletul ca o cauza a problemei pacientul primeste tratament pentru ameliorarea efectului.

Trebuie sa mai intelegem ca pentru durere nu trebuie sa luam tranchilizante sau antinflamatoare pentru ca acestea nu trateaza decat efectul afectiunii noastre: durerea, cauza ramanand de cele mai multe ori ne tratata.

Despre toate aceste si chiar mai multe este vorba in emisiunea „Durerea – motivul care ne duce la doctor”, pe care va invitam sa o urmariti si sa o comentati fie pe site-ul nostru fie pe canalul nostru youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *