Diabetul juvenil

In aceasta emisiune doamna dr. homeopat Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Aura Vita, ne vorbeste despre diabetul juvenil.

Contrar parerii obisnuite, ca diabetul se intalnescte cu predilectie la adulti, constatam, conform statisticilor, ca diabetul zaharat se intalneste din ce in ce mai des atat la copii cat si la adolescenti.

Diabetul zaharat este o tulburare endocrino-metabolica in care este afectat pancreasul si acesta nu mai secreta bine insulina care duce la tulburari de metabolizare a glucozei necesare in celula, tulburare care conduce la tulburari in lant in metabolismul lipidelor si proteinelor.

Cauzele care determia aceasta afectiune – diabetul zaharat de tip 1 – la copii si adolescenti este ne elucidat din punct de vedere al medicnii alopate, in schim din perspectiva medicinii holistice una din cauze este nevoia disperara a copilului sau a adolescentului de iubire.

O emisiune foarte interesanata pe care va invitam sa o urmariti si, de ce nu, sa o comentai, mai ales ca este o emisiune in care vom invata sa detectam primele simptome ale diabetului la copii inainte ca acesta sa debuteze ca afectiune cronica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *