Bolile cronice BPOC

In aceasta emisiune d-na dr. homeopat Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Aura Vita ne vorbeste despre o alta boala cronica – BPOC sau Bronhopneumopatia cronica obstructiva.

O boala cronica, cu multiple complicatii, care din perspectiva medicinii alopate duce la deces.

Statistic vorbind, doar 1 din 4 pcienti bolnavi de BPOC sunt diagnosticati, iar cei care sunt diagnosticati ajung la medic atunci cand mai mult de jumatate din functia plamanului a fost pierduta.

Un diagnostic empiric, pe care fiecare dintre noi il putem realiza ca sa vedem daca suferim de BPOC, fara a avea studii medicale, este sa urmarim cate luni din an, adunate, tusim.

Daca adunat tusim cam 3 luni pe an, timp de 2 ani consecutiv, atunci acesta este primul semnal ca suferim de BPOC sau Bronhopneumopatia cronica obstructiva.

Un alt semnal care ne arata ca suferim de BPOC este dispneea, care de acesta data se manifesta inclusiv ziua, nu doar noaptea ca la astmul bronsic, dispnee care de fiecare data avanseaza. (Dispneea este senzatia de oboseala a plamanilor combinata cu tuse atunci cand facem efor fizic).

Din punct de vedere holistic, aceasta boala cronica provine din durerea sufleteasca, durere sufleteasca ce nu este vindecata in medicina alopata. Ca urmare tratand durerea sufleteasca putem vindeca multe din bolile premergatoare BPOC, precum dependenta de tutun, si chiar ameliora BPOC.

O emisiune interesanta, pe care va invitam sa o urmariti si sa o comentati, menita sa atraga un semnal de alarma asupra modalitatii de depistare a unei boli deosebit de grave – Bronhopneumopatia cronica obstructiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *