Abordari holistice – Epigenetica

Emisiunea „Abordari holistice – Epigenetica” are ca punct de plecare un interviu cu renumitul biolog si cercetator Bruce Lipton, interviu in care domnia sa povesteste despre cercetarile pe care le-a facut asupra celulelor stem acum mai bine de 40 de ani.

Conform renumitului biolog si studiilor sale, genetica are o influenta de doar 2% asupra vietii umane si bolilor de care o persoana sufera, restul de 98% depinzand de epigenetica, adica de ceva mai presus de genetica, si anume de mediul inconjurator.

Daca prin mediu inconjurator intelegem doar ceea ce se intampla in jurul nostru, in afara noastra, in aceasta emisiune, alaturi de doamna doctor Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Aura Vita, aflam ce mediul inconjurator, din punct de vedere al celulei umane, este si ceea ce se intampla in interiorul organismului, la nivel de minte, de ganduri, de emotii, pentru ca toate ne influenteaza viata si sanatatea.

Daca pana acum credeam ca mintea noastra este cea care guverneaza si organizeaza viata noastra, acum aflam ca mintea este controlata de subconstient, care la randul lui se bazeaza pe programe invatate in primii ani de viata si pe care le foloseste ca pe niste tipare. Dar daca tiparul este gresit?! Atunci rezultatul va fi si el gresit, atunci viata va fi lipsita de fericire, de sanatate, de impliniri.

Iata de ce trebuie sa ne studiem, sa ne cunoastem, sa ne verificam aceste tipare si sa le schimbam daca sunt gresite.

Despre cum putem face asta si despre multe alte lucruri interesante veti afla urmarind emisiunea, dar si adresandu-ne intrebari pe site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *