Yin si Yang, dualitatea fiintei umane

In aceasta emisiune, dedicata Zilei Femeilor, doamna doctor Florinela Balan, medic de medicina holistica la Aura Vita, ne vorbeste despre Yin si Yang.

Chiar daca in luna martie ne gandim cel mai mult la femeile dragi sau importante din viata noastra, doamna doctor nu uita nici barbatii, pentru ca ei sunt o componenta importanta in viata si in sufletul femeii si ii influenteaza viata intr-o multitudine de feluri.

Desi in cultura romaneasca femeia trebuie sa fie supusa barbatului, sa fie pe locul doi in cuplu, in realitate femeia poate fi pe locul unu in cuplu, in moduri subtile, neagresive, in moduri in care barbatul sa se simta in continuare „cocos„.

Barbatul este rational, logic, de aceea este atras de femeie, pentru ca ea este sensibila, creativa si creatoare, pentru ca poate oferi extrem de multa iubire.
Tocmai de aceea a aparut cuplul, pentru ca cei doi tind sa se completeze unul pe celalalt, sa se armonizeze Yin-Yang, adica femeia sa invete de la barbat sa devina mai rationala, iar barbatul sa invete de la femeie sa devina mai sentimental, mai afectuos.

Femeile sunt obisnuite sa obtina totul cu ajutorul emotiilor, dar au nevoie de forta masculina, de determinarea specifica barbatului, si el este cel de la care ar trebui sa invete aceste lucruri.

In ceea ce priveste emotivitatea, si femeile si barbatii vad asta ca pe o vulnerabilitate. De fapt, si femeile si barbatii ar trebui sa inceapa sa lucreze cu ambele valente: si cu sensibilitate, dar si cu forta si determinare.

O persoana echilibrata va atrage intotdeauna un partener echilibrat, pentru ca partenerul nostru este, de fapt, reflectarea noastra, este pe acelasi nivel de vibratie cu noi.
De aceea, pentru a schimba ceva in partenerul nostru, trebuie sa schimbam acel ceva mai intai in noi. Daca suntem prea critici si prea atenti la defecte, ignorand calitatile, vom ajunge sa vedem ca partenerul nostru este apreciat de o alta persoana, ca ne insala sau ca pur si simplu ne paraseste.

Gelozia este un dezechilibru profund cu tine insuti, in care tu crezi ca nu mai esti suficient de buna, de sotul tau te poate insela.

Se spune ca barbatul pleaca de acasa cand nu are tot ce-i trebuie, dar zicala este valabila si pentru femei. Cu alte cuvinte, un cuplu se destrama cand ceva din interiorul cuplului nu mai este in armonie.

Cum puteti readuce armonia in cuplu, cum va puteti recastiga partenerii, cum puteti evita divortul, toate acestea in aceasta emisiune, despre care va asteptam sa ne spuneti parerile dumneavoastra si pe care va invitam sa o vizionati.

2 thoughts in “Yin si Yang, dualitatea fiintei umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *