Meloterapie

Terapia prin sunet sau meloterapia este una din metodele cele mai cunoscute de vindecare vibrationala.

Sunetul produce in corp vibratii masurabile, in functie de frecventa si de amplitudinea sunetului folosit.

Stim cu totii ca unele sunete ne deranjeaza, dar ca anumite sunete au o influenta binefacatoare asupra corpului, deoarece pot influenta chiar organizarea celulara si chiar modifica aspectul moleculelor de apa, care reprezinta peste 70% din corpul uman.

Cercetatorul elvetian Jenny Hans a pus picaturi de apa in farfurii speciale care erau supuse unor vibratii prin intermediul unor generatori si modulatori de sunet pe frecvente diferite.

Dl. Hans a descoperit ca anumite frecvente sonore faceau picaturile unor lichide, cum ar fi apa, in forma unor figuri sau structuri simetrice, frumos desenate, care semanau cu cele ale celulelor vii sau chiar cu ale unor organisme complexe.

O anume frecventa sonora putea face ca o picatura sa ia forma unei frunze de artar, iar o alta frecventa sonora a determinat picatura de apa sa ia forma unei seminte.

Formele se pastrau cat timp sunetul pulsa, imediat ce sunetul disparea picatura de apa isi relua forma circulara obisnuita.

Similitudinea intre formele induse prin vibratie sonora si formele organismelor vii din natura a dus la concluzia ca structurile acustice ar putea contribui la crearea structurilor naturale vii.

Deci anumite frecvente sonore ar putea sa modifice benefic structurile fizice ale fiintei umane. Cheia o reprezinta descoperirea frecventelor sonore ce trebuiesc aplicate pentru diferite afectiuni fizice.

Dl. Peter Guy Manners din America a descoperit chiar ca poate sa reduca semnificativ simptomele unor boli prin utilizarea ultrasunetelor la diferite frecvente, care rezoneaza cu anumite puncte de acupunctura ale corpului.

Apoi doctor Irving Oyle din California a folosit „sonoacupunctura” pentru a trata disfunctii musculo-scheletice.

Astazi, ca o aplicatie secundara, ultrasunetele sunt folosite pentru calmarea durerilor muschilor si a oaselor spatelui.

In concluzie, ascultarea anumitor frecvente sonore poate vindeca anumite afectiuni.

Stim ca suntem vibratii. Fiecare organ in parte are o vibratie „de normal” si o alta vibratie, cand are afectiuni: „de boala”.

Organismul uman are o frecventa cumulativa a tuturor organelor in stare de sanatate si alta in stare de boala.

Folosirea sunetelor cu anumite frecvente asupra creierului – prin ascultare la casti – poate cativa sistemul nervos central al emisferei drepte sau stangi pentru a stimula procesele de autovindecare in organe.

Unele sisteme prevad o frecventa sonora usor diferita pentru urechile stanga si dreapta.

Cand creierul are de a face cu o frecventa sonora diferita intr-o parte fata de cealalta, atunci acesta scade o frecventa din cealalta, facand ca persoana sa auda o a treia frecventa fantoma. Aceasta frecventa a fost numita pulsatia binaurala.

Pulsatia binaurala stimuleaza creierul sa produca unde cerebrale la aceeasi frecventa binaurala sau de diferenta. Tehnologia pulsatiei binaurale este o descoperire a institutului Monroe.

Pe de alta parte, Sharry Edwards este creatoarea metodei bio-acustice de terapie. Ea a descoperit ca sunetele au efecte vindecatoare asupra pacientilor cand acestia isi ascultau propria nota sau frecventa.

Frecventa sa acustica cheie poate vindeca pacientul.

Exista si frecventa notei sufletesti unice a persoanelor, descoperire facuta prin analizarea vocii omenesti de catre Nicole La Voie.

Modelele de frecventa sonora incluse pe casete au puternice efecte la nivel fizic, emotional, mental si, mai ales, spiritual, deci in concluzie, meloterapia ne poate vindeca.