Homeopatie

Alaturi de alte terapii de echilibrare a organismului, precum fitoterapia, medicina traditionala chineza, reflexoterapia, etc, homeopatia este o componenta a medicinii complementare (sau alternative) care cunoaste o revigorare deosebita in prezent.

Medicina a realizat un progres uimitor in ultimii 100 de ani. Antibioticele si investigatiile de inalta performanta sunt numai doua exemple din “varfurile” de lance ale medicinii clasice, scolastice. Cu toate progresele inregistrate, starea de sanatate a oamenilor nu este mai buna in prezent decat era acum 100 de ani. Civilizatia moderna, adaosurile chimice din alimente, poluarea aerului printr-o industrie chimica extrem de activa, poluarea apei de baut sau de facut baie, campurile electromagnetice din ce in ce mai dense si raspandite( computerele, telefoanele mobile, televizoarele, aparatura audio, aparatura electrocasnica, etc.), viteza mare de desfasurare a tuturor evenimentelor din viata oamenilor, toate au dus la o desprindere a omului de natura, la o neglijare a ritmurilor sale biologice si la dezechilibre mari ale starii de sanatate.

Medicina moderna, in ciuda avansurilor tehnice, nu reuseste decat sa sustina pentru o perioada limitata de timp organismele extrem de afectate de numeroasele conditii. Una dintre solutiile gasite de medicii moderni este revigorarea medicinelor naturale, redescoperirea remediilor de echilibrare si refacere a armoniei organismului, a medicamentelor de stimulare a imunitatii si sprijinire a capacitatii naturale a organismului de refacere a sanatatii.

Homeopatia este o terapie blanda, de echilibrare si armonizare a sanatatii organismului. Ea este in acelasi timp o terapie ieftina, usor de administrat si usor de folosit de catre pacienti.Toate aceste avantaje, precum si faptul ca homeopatia a inceput sa fie studiata in facultatile de medicina si in cadrul programelor de formare post-universitara a medicilor, a determinat aparitia unui numar mare de medici cunoscatori ai acestei terapii. Rezultatele bune obtinute in cursul tratamentelor au determinat ca din ce in ce mai multi pacienti sa aprecieze rezultatele obtinute cu ajutorul homeopatiei si sa solicite acel tip de tratament pentru familiile lor si pentru ei insisi.

CE TRATEAZA HOMEOPATIA?

Homeopatia este extrem de eficienta in tratamentul problemelor functionale, adica a problemelor care nu prezinta o amprenta la nivelul organismului, cu alte cuvinte, a starilor de rau ale pacientilor la care analizele ies foarte bine (adica organismul functioneaza bine, dar persoana se simte rau). Acesta este primul stadiu a unei dereglari a organismului, iar interventia in acest moment are cele mai mari sanse de reusita pentru vindecarea completa.homeopatie

Astfel, homeopatia este eficienta in probleme digestive de orice fel, de la diskinezie biliara si pana la dureri si arsuri la stomac, de la tulburari de scaun, tip diaree si constipatie, si pana la balonari, distensii si infectii parazitare tip Giardia; in infectii respiratorii, in special la copii, in tendinta la raceli frecvente si alergii, in probleme de piele si afectiuni uro-genitale (infectii urinare, dureri la ciclu, dereglari menstruale in pubertate si pre-menopauza), in migrene si alergii in sfera ORL.

Homeopatia da rezultate notabile in cazuri de nevroze, in tulburari de somn si probleme de oboseala cronica, mai ales la adolescenti si studenti. Exista multe alte indicatii ale terapiei, dincolo de simpla enumerare a listei de mai sus.

Homeopatia este mai putin eficienta in afectiuni grave, precum cancere sau boli grave, instalate de mult timp (afectiuni neurologice sau boli autoimune), dar poate fi oricand un tratament adjuvant eficient.

Am obtinut rezultate bune in tratamentul efectelor secundare ale curelor de citostatice sau radioterapie la pacientii cu tumori, precum si in tratamentul durerii la pacientii cu afectiuni terminale.