Servicii medicale

Centrul Medical Aura Vita, din Pitesti, o promoveaza ca practica curenta in Romania. Conceptul Medicinei Integrative plaseaza pacientul in centrul echipei medicale si urmeaza toate terapiile demonstrate ca fiind sigure si eficiente, indiferent de sistemul de gandire medicala din care aceste terapii provin.

Medicina integrativa trebuie sa fie solutia comuna si locul de intilnire pentru medici, terapeuti si oameni de stiinta, marele beneficiar fiind omul, pacientul. Conceptul care sta la baza gandirii medicale in centrul nostru medical este ca nu poate exista vindecare daca nu se afla cauza bolii. Medicina alopata, conventionala, in majoritatea cazurilor, tine cont numai de simptomatologia bolii, netratandu-i cauza. Imbolnavirile de care ne lovim sunt o consecinta a tulburarilor psiho-emotionale cauzate de evenimente traumatice prin care am trecut si care ne-au marcat. Astfel apar atacurile de panica. Acestea, analizate alopat, trebuie tratate cu medicatie psihiatrica, avand risc de dependenta. Trebuie analizata si eliminata cauza de la nivel mental, sufletesc,si aplicat un tratament care nu creeaza dependenta, care nu lasa sechele, naturist, homeopat, psihologic. Asa se intampla si cu imbolnavirea celorlalte organe. Fiecare organ este exponentul unei parti a psihicului, a sufletului nostru. Cand avem o problema nerezolvata, aceasta apare prin afectarea unui organ.

Azi, evenimentele pe care le traim, pe fondul crizei economico-sociale de zi cu zi, sunt generatoare de boli. Frica, deznadejdea, ingrijorarea profunda, nesiguranta existentei fiecaruia si mediul „infectat emotional“ distrug sanatatea. Din aceste motive e nevoie de o medicina constructiva, de prevenire si de vindecare a pacientilor.