Sanatatea copiilor – Abordari holistice

In aceasta emisiune doamna doctor homeopat Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Aura Vita (http://aura-vita.ro) din Pitesti ne vorbeste depre Sanatatea copiilor.

Dintre afectiunile copiilor tratate in Clinica Aura Vita enuntam:
– alergii,
– dermatoze,
– astm bronsic,
– enurerzis (boala a copiilor manifestata prin mictiuni de urina in somn), care este o boala emotionala,
– probleme de imunitate,
– ADHD (sindromul lipsei de atentie),
– starea de gelozie a copiilor pe fratiorii mai mici,
– starea de furie a copiilor, care duce la imposibilitatea integrarii in colectiv, la gradinita sau la scoala etc.

Sunt abordate probleme precum imunitatea scazuta a copiilor si cercul vicios creat de luarea antibioticelor care pe moment ajuta imunitatea dar pe termen lung o slabesc.

„Tratam copilul de cand este conceput” spune doamna doctor Florinela Balan si „parca medicina holistica a fost special conceputa pentru tratarea copiilor si cele mai rezolvabile cazuri sunt despre copii si pentru copii”.

Medicina holistica priveste si abordeaza copilul in mod diferit fata de medicina traditionala, de cand a fost conceput si pana in prezentul actual, cand acesta se prezinta la medic.

Se ia considerare atat sanatatea mamei si a tatalui la momentul conceptiei copilului cat si starea de sanatate ulterioara a mamei, inclusiv din punct de vedere psihic si afectiv.

Cele 9 luni de sarcina sunt de asemenea importante pentru sanatatea ulterioara a copilului, dupa cum spunea si parintele Arsenie Boca in cartea „Cararea imparatiei”:
„Toate starile trupesti si sufletesti ale celor 2 parinti, iar mai cu deosebire ale mamei in vremea celor 9 luni se intiparesc in copil cu tendinte sau predispozitii pe care copilul le va avea pentru toata viata. Suparari, amaraciuni, dureri predispun copilul la tristete, melancolie, nesanatate si toate acestea ar trebui ocolite. Nota sufleteasca dominanta in familie, cu deosebire din vremea aceea, si mai ales a mamei, va fi caracteristica dominanta a intregii vieti a copilului”.

O alta tema interesanta abordata in aceasta emisiune este infertilitatea cuplului si aceasta este analizata atat din punct de vedere al sanatatii fizice cat si din punct de vedere al emotiilor, acestea din urma fiind de cele mai multe ori mai importante in cazul infertilitatii decat orice alte cauze.

Sanatatea copilului este influentata de armonia din familie, de iubire sau lipsa ei iar tratarea emotiilor duce automat la vindecarea starii de sanatate a copiilor.

Va invit sa urmariti acesta emisiune pana la capat pentru ca vom regasi foarte multe aspecte din viata noastra si implicit vom invata cum sa procedam pentru a ne vindeca starea de sanatate a copiilor.

Asteptam comentariile voastre.

Un gand in “Sanatatea copiilor – Abordari holistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *