Medicina holistica si glanda tiroida

In aceasta emisiune, doamna doctor homeopat Florinela Balan, medic de medicina holistica la Clinica Aura Vita ne vorbeste despre glanda tiroida, afectiunile ei si abordarea holistica in vindecare afectiunilor glandei tiroide.

Atat din punct de vedere alopat cat si din punct de vedere holistic, glanda tiroida este cea mai importanta glanda din corp.

Medicina holistica insa a adus un aport foarte important la modul in care trebuie privita glanda tiroida. Fiind cea mai mare glanda din corp si producand 2 hormoni care stimuleaza metabolismul general, dar si viteza cu care este utilizata energia in corp si modul in care se produc proteinele.

Din perspective holistice, afectiunile tiroidiene sunt rezultatul unor blocaje energetice care pot declansa in organism un efect in lant, ea fiind responsabila de nivelul de vitatlitate din corp.

Bolile tiroidiene sunt declansate de tiparele mentale negativeste, de exemplu hipertiroidismul poate fi provocat de o dezamagire profunda, pe cand hipotiroidismul este provocat de teama, rezistenta la schimbare, fixare intr-un anumit tipar.

O emisiune interesanta pe care va invitam sa o vizionat si sa o comentati.

3 thoughts in “Medicina holistica si glanda tiroida

  1. Dar despre tiroidita Hashimoto si alte boli autoimune, cum ar fi ciroza biliara primitiva? Cand celulele lupta impotriva ta, deci lupti tu impotriva ta probabil. Exista sanse pentru acest gen de boli?

    • „lupti impotriva ta” atunci cand imunitatea iti este redusa. „Lupti impotriva ta” atunci cand nu vrei sa mai lupti sa existi in aceasta viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *