Homeopatia, intre clasic si modern

Dupa cum am spus in nenumarate randuri, homeopatia s-a nascut din dorinta de a indeca bolnavul si numai de a trata , de a ameliora boala pentru o perioada de timp mai lunga sau mai scurta.

In decursul timpului, inca de la aparitia homeopatiei, medici ca Samuel Hanneman, Kent, Pierre Schimdt, au cautat cu infrigurare o forma alternativa la medicina cunoscuta sub denumi-rea de medicina alopata. Astfel s-au cautat permanent solutii de investigare si tratament care sa duca la descoperirea adevaratei cauze a bolii si la tratarea acesteia cu medicatie compusa din elemente naturale, fata efecte secundare.

Trebuie subliniat un lucru foarte important: Homeopatia este recunoscuta astazi de medicina alopata, de forurile medicale nationale si internationale. Astfel Ministerul Sanatatii, organizeaza prin structurile sale de perfectionare medicala, cursuri de specializare, postuniversitare, pentru medici care doresc sa practice medicina homeopata ca orice alta specializare precum, chirurgia, oftalmologia, ecografia, etc. La nivelul Romaniei exista deja cca.3000 de medici homeopati absolventi ai cursurilor de specializare.

In statele europene, ca Germania, Austria, Franta, farmaciile desfac atat produse alopate cat si homeopate. In Romania, cu toate ca exista o fabrica de produse homeopate la Cluj, prezenta acestora este timida in farmacii. Cu toate ca nu au efecte adverse, remediile homeopate trebuie prescrise de medic si nu luate la intamplare sau la indicatia oricui.

Homeopatia a reusit sa vindece boli, pe care medicina alopata le-a considerat nevindecabile.

Poate multi pacienti sunt surprinsi de timpul lung de consultatie homeopata, de faptul ca medicul intocmeste o anamneza complexa a bolnavului, “interogandu-l” de toate bolile, evenimentele bucuriile si supararile din viata lui. Si acest lucru pentru faptul ca este tratat bolnavul si nu boala, iar pentru a face un pacient bine, trebuie analizate si remediate toate cauzele bolii reclamate. In general boala pe care noi o resimtim, are cauza in alta parte, decat in locul care ne supara. Astfel imbolnavirea ficatului are la baza o suparare majora ( de multe ori spunem: ma doare ficatul de atata suparare ), bolile de rinichi apar ca urmare a dezechilibrului datorat fricilor cu care ne confruntam , etc.. Medicul homeopat , cu ajutorul remediilor homeopate adecvate, inlatura sursa , cauza bolii, echilibrand in totul  pacientul, atat trupul cat si mintea si sufletul.

In zilele noastre, datorita tehnologiei avansate, medicul homeopat are posibilitatea de a deslusi mai exact cauzele bolilor si cu ajutorul aparaturii computerizate.

Astfel un rol important in diagnosticare il joaca Electrosomatograful 3D. Acest aparat , aparut relativ recent si care nu ar trebui sa lipseasca din nici un cabinet medical, care functioneaza pe principiile consecrate ale fizicii la fel ca EKG-ul, EEG-ul, computerul tomograf, da posibilitatea medicului sa analizeze in timp scurt toate organele interne, plecand de la creier si ajungand la aparatul digestiv, urinar, genital. In acelasi timp sesizeaza un mare numar de parametri chimici ( de tipul colesterol, glicemie, ph, hormoni, etc) daca se incadreaza in limite normale sau nu si propune analize sau controale ale diferitelor organe cu ajutorul ecografului sau alte aparate specifice.

Pentru medicul homeopat acest aparat identifica o serie de remedii homeopate care ar trebui prescrise de urgenta.

Electrosomatograful este strict recomandat folosirii de catre medic si nu de alte persoane fara calificare medicala, competenta si experienta medicului in citirea si interpretarea rezultatelor ducand la aplicarea unui tratament corespunzator si eficient scurtand in acest fel timpul de vindecare al bolnavului.

Centrul Medical Homeopat AURA-VITA , recomanda pe langa remediile homeopate si cele naturiste, acupunctura lichida ( Renol, Regalen, Korolen, etc) care are in compozitie atat remedii homeopate cat si minerale si plante. Aceasta are acelasi efect ca si acupunctura traditionala chineza, cu avantajul ca este eliminata componenta traumatizanta a tratamentului si este in acelasi timp foarte comoda ne mai necesitand deplasarea la medicul acupuncturist zilnic, ci numai la controlul periodic. Pentru aplicarea tratamentului cu acupunctura lichida este neaparat necesara vizualizarea pe  electrosomatograf sau ecograf in functie de afectiune.

Dr. Florinela Balan
Medic primar homeopat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *