Dreptul la sanatate

Fiecare om are dreptul la sanatate, ne spune doamna doctor Florinela Balan intr-un ciclu de emisiuni extrem de interesant, in care domnia sa ne prezinta avantajele medicinei holistice versus medicina alopata.
Pacientul are in primul rand dreptul la viata sanatoasa, dar medicina alopata doar trateaza, nu vindeca, de aceea avem boli cronice, de aceea a scazut durata de viata si oamenii mor din ce in ce mai tineri si din ce in ce mai multi.
Medicul ar trebui sa fie numit vindecator, pentru ca asta este menirea lui, dar acest cuvant aproape a disparut din vocabular, mai ales din vocabularul medicilor.
Un alt drept al pacientilor este dreptul la tratamente sigure, dar sunt tratati cu medicamente de sinteza, care fac rau corpului.
In medicina holistica medicamentele sunt 100% naturale si nu fac rau corpului uman.
Medicul ar trebui sa slujeasca pacientul, nu industria farmaceutica.
Pacientii ar trebui sa mearga periodic la medic, pentru control general, chiar daca este sanatos, dar si medicii ar trebui sa le spuna oamneilor acest lucru.
Omul are corp fizic, corp mental, corp emotional si suflet, si ar trebui sa duca toate aceste corpuri la medic, periodic, iar acesti medici ar trebui sa comunice intre ei si sa stabileasca diagnosticul impreuna.
Medicina holistica priveste omul sub toate aceste aspecte, inclusiv din punct de vedere al sufletului, si le trateaza pe toate deodata, cu metode naturale.
Partea sufleteasca a fost data la o parte, pentru ca religia a devenit subiect tabu iar cuvantul Dumnezeu a fost devalorizat.
Medicii obisnuiti ignora partea sufleteasca, pentru ca nu este predata in facultatea de medicina, cand de fapt de acolo ne vin cele mai mari dureri si probleme cauzatoare de boala in corpul fizic. Din pacate medicii trateaza corpul uman pe bucati, sunt specializati doar pe anumite parti sau organe, cand de fapt corpul uman este un intreg, nu o insiruire de organe disparate.
Medicii ar trebui sa fie lideri, sa se pregateasca foarte mult, in foarte multe domenii, pentru a putea sa se cunoasca si sa se inteleaga in primul rand pe sine, pentru ca apoi sa poata sa-si trateze pacientii si sa-i vindece.
Starea de sanatate in corp este data de suflet.
Poti sa nu ai nici o problema fizica, daca ai o durere sufleteasca foarte mare, de exemplu o dezamagire in dragoste, arati ca un om bolnav, si daca te consulta un cardiolog iti prescrie tratament pentru inima, cand de fapt ai o problema sufleteasca.
Medicina holistica este o medicina psiho-cauzala. Ea cauta cauza afectiunilor si trateaza cauza pentru a disparea efectele, de aceea reuseste sa vindece, nu doar sa amelioreze temporar.
Medicina holistica nu are contraindicatii, ea poate trata femeile gravide, copiii de orice varsta si adultii de orice varsta. Medicii de medicina holistica fac medicina de familie, pentru ca sunt cazuri in care este chemata toata familia la investigatii, pentru a putea trata pacientul copil.
In medicina holistica sunt tratate si cuplurile, atat din punct de vedere al problemelor de comunicare si compatibilitate, cat si din punct de vedere al fertilitatii.
Urmariti intreaga emisiune pentru a afla care va sunt drepturile din punct de vedere al sanatatii si cum puteti avea o viata lunga si sanatoasa.

2 thoughts in “Dreptul la sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *