Bolile sufletului

Oamenii se nasc cu dreptul la fericire. Inca din atichitate era considerat un drept fundamental pe care fiecare fiinta il are inca din nastere si mai mult, fericirea era considerata ca un scop in sine.

Dar cine suntem noi, sau mai bine spus, ce suntem, ca sa putem defini fericirea?
Tinand cont ca sufletul nostru constituie nu numai partea fundamentala a noastra, ci si cea mai mare parte a noastra, fericirea trebuie privita ca o fericire a sufletului.

Felul in care privim viata in schimb ne modifica perceptia fericirii.

„Sa ne imaginam ca avem de urcat un munte, care reprezinta calea vietii. Din cand in cand trebuie sa ne oprim si in poienile de pe drum, sa ascultam si cantecul pasarelelor si, evident, sa ne bucuram. Daca insa urcam pieptis muntele fara a fi atenti la micile bucurii de pe drum atunci am ratat insasi scopul calatoriei, acela de a ne bucura”.

Sufletul are o pondere de 80% din fiinta umana iar sanatatea sufletului este cea mai importanta.

Pentru a fi fericiti, „practic un corp terbuie sa fie liber de durere, discomfort sau slabiciune in plan fizic, rezultant o stare de bine generala, lebr de pasiuni excesive in plan emotional, ceea ce are ca rezultat o stare de calm si seninatate (atasamentul exagerat fata de o persoana dar fi fata de o idee sau o cauza, fie ea chiar nobila), liber de egocentrism sau egoism in plan mental si sentimentul de nefericire in plan sufletesc.”, dupa cum spune un renumit medic homeopat – George Vithoulkas.

Va invitam sa urmariti emisiunea si, impreuna cu noi, sa descoperiti care sunt bolile sufletului.